Dortmund wint in de laatste minuut

Het Duitse voetbal en de laatste minuut

'Dit moet je gezien hebben om erbij te zijn'. Nee, dit is geen qoute van Johan Cruyff, maar van de reporter van het AD. Laten we het er maar op houden dat het enthousiasme geen grenzen kende na het bloedstollende einde van de wedstrijd Borussia Dortmund - Malaga CF. In de laatste minuten werd een 1-2 achterstand door de Duitsers omgebogen in een 3-2 winst.

Wie meer wil weten over de mythe van het Duitse voetbal en de laatste minuut, kan hierover meer lezen in de onderstaande vier bijdragen, afkomstig van het tweede deel van mijn drieluik over strafschoppen, Duits voetbal, en last but not least, wereldkampioen worden. Dit laatste boek is overigens nog steeds verkrijgbaar: Oranje wereldkampioen, managementlessen om te winnen. De links naar de vier artikelen over de laatste minuut van de Duitsers kunt u terugvinden door door te klikken: