Boulahrouz naar huis, kansen slinken

Verdediger Khalid Boulahrouz is door bondscoach Marco van Basten naar huis gestuurd. Mario Melchiot, de verdediger die de laatste jaren een behoorlijke vormcrisis leek te hebben, en André Ooijer, die verdienstelijk speelde tegen de Oekraïne, mogen blijven. Begrijpelijke teleurstelling bij de fans op diverse internet-sites.

Hoewel al duidelijk was dat het tussen de drie verdedigers Ooijer, Melchiot en Boulahrouz zou gaan, leken Nigel de Jong en Demy de Zeeuw eerder voor een strippenkaart richting huis in aanmerking te komen. Niet onderscheidend, zwak spelend en niets toevoegend. Boulahrouz daarentegen deed het vertrouwen van de Oranje fan met sprongen stijgen. Met de harde verdediger leek eindelijk ook wat power ingebracht te worden in de op haar grondvesten schuddende Nederlandse verdediging.

Na de grootste fout van het WK van 2006, toen Van Basten de toentertijd uiterst scherp spelende en scorende Huntelaar thuis liet en de toen weinig effectief in de spits spelende Kuyt liet spelen nadat hij Van Nistelrooij genadeloos liet vallen, lijkt het erop dat hij wederom een cruciale fout is gemaakt.

De Strafschop deelt de mening van de overgrote meerderheid van de voetbalfans en -kenners: het thuislaten van Boulahrouz is een aderlating van jewelste en Mario Melchiot mist bijna alle elementen van de harde verdediger. Hoewel wordt gemeld dat Melchiot een betere voetballer is, ken ik niemand die dit ook met bewijzen kan staven.

Het heenzenden van Boulahrouz is een aderlating van jewelste voor Oranje en doet naar mijn mening de kansen op succes slinken. Jammer.

7 thoughts on “Boulahrouz naar huis, kansen slinken”

Jack Feijen 12 jaar ago

En zijn volgens u de kansen gestegen nu deze speler er weer bij zit?

Met vriendelijke groet,

Jack Feijen

Gyuri Vergouw 12 jaar ago

Jazeker Jack, maar natuurlijk alleen als hij ook daadwerkelijk aan spelen toekomt. Wat mij betreft mag dan Ooijer een linie opschuiven als verdedigende middenvelder in het 4-2-3-1 systeem, en spelen in plaats van De Zeeuw of Engelaar. Samen met Van Bronckhorst vind ik Ooijer namelijk een betere optie als verdedigende linie dan De Zeeuw samen met Engelaar. Boulahrouz als rechtsachter lijkt mij prima.

vg

Gyuri

Jack Feijen 12 jaar ago

Ik ben het daar gedeeltelijk met u eens. Ik ben eigenlijk al sinds de tijd dat hij bij RKC zat een fan van Boulahrouz. Een echte mandekker, zo kwam hij destijds op mij over. Misschien niet altijd briljant in de passing (jaja, daar is de nederlandse ‘verdedigers moeten opbouwen’ mentaliteit).

Nu heb ik de afgelopen wedstrijden van oranje niet gezien aangezien ik sinds een halfjaartje in Belgie vertoef en daar geen zicht heb op de commerciele zenders van Nederland en ik dus niet weet wat de overige verdedigers hebben gedaan. Maar vanuit wat ik mij van Boulahrouz kan herinneren vind ik niet dat het een vleugelspeler is. Deze speler hoort naar mijns inzien het beste benut als we hem als pure mandekker gebruiken… Weliswaar vind ik dat hij nog altijd meer kwaliteiten heeft dan een Melchiot.

Op de linkervleugelverdedigerplek zou ik graag Tim de Cler zien. Alhoewel als Robben daar speelt dat het dan zou kunnen botsen met die twee, of het gaat juist goed en ze maken de tegenstander helemaal horendol aangezien De Cler ook graag opkomt.

Mijn favoriete elf zouden zijn als we het 4-2-3-1 systeem hanteren (van rechts naar links).

goal: Van der Sar

verdediging: Boulahrouz, Ooijer, Mathijssen, Tim de Cler

‘verdedigend’ middenveld: Engelaar, Heitinga

‘aanvallend’ middenveld: Van der Vaart, Sneijder, Robben

Spits: Van Nistelrooij

Nu ben ik blij dat ik niet de bondscoach ben, want op veel plekken zou ik graag meerdere spelers neerzetten. Engelaar ben ik buitengewoon gecharmeerd van. Van Persie is een goede voetballer, maar Van der Vaart en Sneijder voelen elkaar volgens mij beter aan. Spitspositie was een twijfel, dit omdat Huntelaar een persoonlijke favoriet is, toch voor Van Nistelrooij gekozen aangezien deze meer ervaring heeft en het de afgelopen tijd bij Real niet onaardig deed.

Met vriendelijke groet,

Jack Feijen
(een van de 16 miljoen nederlanders die denkt verstand van voetbal te hebben)

Jack Feijen 12 jaar ago

Boulahrouz komt bij mij op de vleugel omdat hij van de huidige selectie de beste man daarvoor is. Afhankelijk van de wedstrijd kan je hem altijd in de mandekking laten spelen (op een Toni bijvoorbeeld) en dat Ooijer dan naar rechts schuift

Gyuri Vergouw 12 jaar ago

Ha Jack,  ik zie Boulahrouz zeker niet als spits, wel als rechtsachter, dus in de verdediging,

vg

Gyuri

Jack Feijen 12 jaar ago

Hoi Gyuri,

Met vleugelspeler doelde ik op vleugelverdediger. Wellicht dat dit verkeerd werd opgevat. Ik snap dat u hem niet als spits ziet haha, ik zou diegeen die dat wel doet nog wel eens willen ontmoeten.

Leuk om hier toch eventjes over gecorrespondeerd te hebben (normaal gesproken ben ik niet iemand die veel reageert).

MvG

Jack

Oranje op volle toeren: Analyse van het hoe en waarom 11 jaar ago

[…] was het uitvallen van Ryn Babel een geluk bij een ongeluk. Het betekende de niet meer verwachte (maar door De Strafschop zeer toegejuichde) terugkeer van Khalid Boulahrouz in de selectie,  de verdediger die nu een rots in de branding lijkt te zijn geworden en zeker nog […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *