PSV en het nieuwe seizoen

psv.gifKan PSV het succes van de afgelopen jaren herhalen? Het verlies van topspelers als Farfan, Aisatti en vooral Gomes zal zich zonder twijfel laten voelen in Eindhoven, maar dan vooral in de Champions League. Want voor de Nederlandse competitie lijkt PSV inmiddels echt te groot. Met Huub Stevens is ook een ervaren hard-liner als trainer aangesteld, die desondanks prima bij de soms wel erg gemoedelijke club past.

PSV beschikt zonder twijfel over de beste selectie in de eredivisie. De top 11 spelers lijkt al vast te staan, maar dan blijft er nog bijna een elftal spelers op de bank over die zo voor een topclub uit de eredivisie kan spelen. Neem de jonge Hongaarse vleugelspits Dszudszak, die na een flitsend begin weliswaar iets is teruggevallen, maar toch ook herinneringen wakker maakte aan spelers als Zoef Zoef de Haas (wie kent hem nog, de Deen die begin jaren zeventig voor PSV speelde), René van der Kerkhof en Halvar Thoresen. Ook andere reserves, zoals jason Culina of Bakkal, hebben voldoende niveau om op top of subtopniveau goed mee te kunnen komen.

Van de nieuwe keeper Isaksson ben ik niet een echt groot fan. Ik vond de beste man tijdens het EK wat rommelig spelen en hij zal van goede huize moeten komen om Gomes te doen vergeten. De verdediging zal als altijd behoorlijk hecht zijn, al zou een speler als Alex, die nu weg zit te kwijnen op de bank bij Chelsea, nog steeds niet misstaan.

Het middenveld is degelijk, met de fantasieloze maar blijkbaar toch erg nuttige Belg Timmy Simons als leider. De voorhoede met Koevermans en Lazovic is geen wereldtop, maar van voldoende niveau om wekelijks een of twee doelpuntjes mee te pikken. Geen spectaculaire spelers, maar alles tezamen stelt PSV dit seizoen wederom het sterkste elftal op in de eredivisie. Het moet gek lopen als het team dit jaar niet de dubbel haalt. In Europa zal het avontuur echter zeer snel voorbij zijn, zowel in de Champions League als in de UEFA cup, als die al wordt gehaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *