Strafschopserie Turkije - Kroatie

Het was te verwachten, de kwart-finales zijn aan de gang en naar verwachting zal een op de drie wedstrijden vanaf nu eindigen in een penalty shoot out. Kortom, tot de finale zullen er volgens mijn voorspelling twee penalty-series te zien zijn. Dat Turkije en Kroatië daartoe gisteren overgegaan, nee dat viel niet meer te voorspellen. Als de Kroaat Klasnic, spelend met een donornier (goede trivia-vraag!), een minuut voor tijd scoort lijkt het doek voor Turkije te vallen. Dan scoren de Turken in de extra speeltijd uit het niets. Een alles of niets schot belandt in de winkelhaak van het doel. Strafschoppen! Wie daarna de gezichten van de Turken en Kroaten in de voorbereidende fase zag wist, dit wordt niets meer met de mannen van bondscoach Bilic.

Een van de meest opmerkelijke zaken voorafgaand aan de shoot out was het rondlopen van de bondscoach van de Kroaten Bilic door zijn eigen rangen. Met een vragend gezicht en een papiertje in de hand loopt hij zijn belangrijkste spelers af, vrijwel zeker zoekend naar 5 gegadigden om de penalty's te nemen. Waar hebben wij dit eerder gezien? Inderdaad, bij verloren penalty-shoot outs van Oranje. Niet voorbereid op de mogelijkheid dat het na 120 minuten nog weleens gelijk kon staan, moest ter plekke worden geïmproviseerd en spelers worden gezocht die het aandurfden een pingel te nemen. Zoals de trouwe lezers van Strafschop.nl weten is dat wel de slechtste voorbereiding die je op een shoot out kan hebben.

Dat de Kroaten het vizier niet op scherp hadden staan, bleek al tijdens de wedstrijd, want natuurlijk hadden de Kroaten de vele kansen moeten benutten. Zoals zo vaak hebben ze geen afmaker in de gelederen en dus lieten ze het Turkse elftal gedurende de 1e en 2e helft geloven in de mogelijkheid verder te komen. In de verlenging waren daarna de Turken verrassend genoeg de bovenliggende partij. Toch scoorde Klasnic de 1-0 vlak voor tijd, waarna de Turken het onmogelijke presteerden. Alsof ze allemaal in de Bundesliga spelen, wederom scoorden ze in de laatste minuut.

De penalty's van Modric en Rankovic gingen naast, terwijl de toch echt niet briljante keeper Rustu (wel een geweldige save op vrije trap van de Kroaten) de strafschop van Petric keurig stopt. De Turken scoorden alle penalty's, met dank aan de Kroatische keeper die weinig inzicht leek te hebben in de wijze van keepen benodigd tijdens penalty sessies en de strafschoppen slecht 'las'.

Turkije - Duitsland als halve finale, zoals ook hier is voorspeld. Met een door schorsingen en blessures zeer gehavend Turkije, dat de vaste keeper moet missen door een schorsing van 2 wedstrijden voor een vergrijp waar de Duitser Schweinsteiger slechts een wedstrijd schorsing kreeg. Dat zal nog wel een staartje krijgen.

Kom met uw praktijkervaringen op het terrein van managen en organiseren

Deel uw kennis, schrijf 3 columns of artikelen en ontvang een gratis pro-abonnement (twv €200)

Word een pro!

SCHRIJF MEE >>

anoniem
Ik ben blij dat we van Kroatie hebben gewonnen. Ik geloof trouwens niet in geluk,( bu bizim dualarimizla oldu). Ik heb nog een paar mededelingen.
Ik begrijp heden ten dage niet waarom Volkan Demirel 2 wedstrijden niet mag meespelen en Schweinsteiger maar één, terwijl hij na het krijgen van zijn rode kaart in de Dug-out ging zitten. Ik vind dit absoluut geen ruiterlijk gedrag en buitengewoon gortig. Het loopt echt de spuigaten uit!
2. Die Nederlandse Analisten moeten eens ophouden met het honen van Turkse voetballers. Ondanks dit alles moeten wij, Turken de Nederlanders tevens veel geluk toewensen( oyle olmasada) en diplomatiek blijven. Jammer dat we in de wedstrijd tegen Duitsland een paar goede spelers missen, zoals: Arda Turan en Tuncay Sanli, onze steunpilaren. Jammer had niet moeten gebeuren. Maar weten jullie ook dat wij de enige team zijn met de meeste gele kaarten. Hoe zou dat nou komen ...???? Acaba??
Die Kroaten en tjechen enzovoort worden alleen gemaand en bij ons Hup een gele kaart bij maar een kleine overtrediNKJE. Ik dacht dat er alleen antisemitisme bestond maar nu ook al Turkenhaat.Ik heb er echt bekomst van. Wij moeten diplomatiek blijven jegens Nederlanders. Want weet je hoe zij ons nu gaarne zouden, willen zien? Heel boos en onsportief, Maar dat laten wij niet merken toch?
Ik wens en weet eigenlijk wel heel zeker dat Turkije van Duitsland gaat winnen.
Ik wens NL enpassant nog even succes. HAHA
M_06
Ik ben het helemaal met je eens !

<strong>TURKIYEMM (L)(L)</strong>
Jos
Ook al ben ik geen Turk, ik heb respect en ik ben het ook eens met &quot;anoniem&quot;
Waarom zou ik de Turken geen overwinning gunnen?
Ik volg alle EK-wedstrijden en zie dat er soms mensen benadeeld worden zonder geldige reden, zoals de keeper van de Turken, dat vind ik een goede reden om eens de Turken te steunen, die ook juichen met de winst van Nederland.