Strafschop Yakin: Meedogenloos

De wedstrijd tussen Portugal en Zwitserland mag er dan een zijn geweest om des keizers baard, er werd toch flink geknokt op het veld om de winst.  Uiteindelijk wonnen de Zwitsers dankzij twee doelpunten van Hakan Yakin, waarvan de tweede uit een wat makkelijk gegeven strafschop. En Yakin ging meedogenloos met deze kans om. 2-0 voor Zwitserland.
Wat maakt een strafschop meedogenloos? Als je de penalty meerdere keren ziet en nauwelijks fouten ziet, de bal er hard maar zuiver ingaat en de keeper kansloos lijkt te zijn geweest. Waarom zie je die strafschoppen wel bij Duitsers, Tsjechen, Brazilianen en nu dus ook bij de Zwitsers? Omdat ze weten dat de penalty beslissend kan zijn voor het verschil tussen winst en verlies.

Yakin deed weinig tot niets fout (goede aanloop; goed geplaatst, hard schot; hoog) . Het was een strafschop zonder franje. Koelbloedig benut met een bal die om bijna 2 meter hoogte insloeg in het doel. Geplaatst. Hard. Een droom voor de Nederlandse voetbalfan…maar dan wel als een dergelijke pegel afkomstig is van een Oranjespeler natuurlijk. Zo moeten een strafschop genomen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *