AZ verliest kans op bekerfinale door strafschop

Dick Advocaat gelooft niet in het trainen op strafschoppen. De resultaten hiervan waren vanavond wederom zichtbaar.  A. Johannsson mist een strafschop en de kans op een 1-0 voorsprong tegen Ajax. AZ, dat naar mijn mening de betere ploeg was in de halve finale, had op voorsprong kunnen komen maar verzuimde dit op uiterst knullige wijze.

Op de strafschop is van alles aan te merken. En niets dat te maken heeft met stress. De bal was niet hoog genoeg, niet hard genoeg, niet geplaatst genoeg en de aanloop verraadde de al een uur voor het schot de richting van de bal. Kortom, een dramatische pingel waaruit weer eens bleek hoe amateuristisch in Nederland met de strafschop wordt omgegaan. Bijna 15 jaar na het verschijnen van mijn boek De Strafschop zijn in Nederland spelende profs nog steeds niet in staat een behoorlijk penalty te nemen. Goed nieuws is er ook, over 2 maanden verschijnt mijn nieuwe boek bij Voetbal International, waar ik nog enkele stappen verder ga dan in het eerder genoemde boek. Voor nu, de strafschop van Johannsson geef ik een 2 uit 10.

1 thought on “AZ verliest kans op bekerfinale door strafschop”

Gyuri 9 jaar ago

Dick Advocaat is het met mij eens;-)  Advocaat is niet tevreden over Aron  Jóhansson. In de Telegraaf vandaag over de opstelling van AZ: “Ik liep hier al een paar weken over na te denken”, aldus Advocaat tegenover FOX Sports. “Hij heeft te weinig waarde voor het elftal en dus gaat hij er uit. Wat hij niet goed doet? Je kan beter vragen wat hij wel goed doet. Weinig. En daarom gaat hij er uit.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *