Barcelona-Chelsea / Real Madrid-Bayern Munchen

Moet de beslissing vanavond en morgen dan komen via strafschoppen? De kans is aanwezig, zover liggen de teams tenslotte niet uit elkaar. Hoewel ik verwacht dat Barcelona het klusje tegen Chelsea klaart, is het niet ondenkbeeldig dat ook daar penalties uiteindelijk de beslissing moeten brengen. Dat geldt ook voor de wedstrijd van morgen tussen Real en Bayern. En dan kan er zomaar een finale Chelsea-Bayern uit de hoge hoed komen. Wat zijn de verwachtingen van strafschop.nl als het op strafschoppen aankomt?De krachtsverhoudingen liggen ook op penalty gebied niet ver uit elkaar. Toch gok ik, als het op penalties aankomt, op Bayern Munchen en Barcelona. Een en ander hangt natuurlijk af van de wijze waarop de spelers zijn voorbereid door hun trainers op een dergelijk scenario. Maar al te vaak blijkt dat pas tegen het eind van de verlenging nerveus met briefjes heen en weer wordt geschoven. Het meest markante teken van een slechte voorbereiding. Want als je pas dan gaat nadenken over wie de strafschoppen moet nemen, dan ben je per definitie te laat. Ik ga hierbij uit van een scenario waarbij beide coaches op de JUISTE wijze de teams hebben getraind op een shoot out.

Ik verwacht dat dit bij de Duitsers ‘as allways’ goed geregeld is. En met spelers als Ribery, Kroos, Mueller, Gomez en zelfs Robben, die toch wel geleerd zal hebben van zijn misser tegen Dortmund, is Bayern erg lastig te verslaan op dit punt. Goed keeper ook met Neuer, dus hier krijgt Real nog een harde dobber aan. En wees verzekerd van ‘op strafschoppen valt niet te trainen’ en ‘het was een loterij’ van Real trainer en zelfbenoemde “Special One”  Mourinho als het voor zijn team misloopt.

Lastiger is het een keuze te maken tussen Barcelona en Chelsea. Met spelers als Terry, Drogba, Kalou en Lampard en een keeper als Cech zou je een licht voordeel verwachten voor de Engelsen. Echter, Engelse teams c.q. spelers zijn notoire underperformers als het op penalties aankomt. Ik ben vooral zeer benieuwd hoe keeper Victor Valdes keept. Duikt hij snel een hoek in of niet. Zoals bekend is wachten de beste optie. Voor u ter info: Barcelona mag dan op de Ajax-school gebaseerd zijn, het is voor het taeam niet te hopen dat men ook de strafschoppen van Ajax gekopieerd heeft. Deze zijn bij shoot outs internationaal gezien namelijk zeer slecht (denk aan verliespartijen tegen Juventus; Bohemians Praag; Levski Spartak Sofia).

Mijn voorspelling: als het op strafschoppen aankomt winnen Bayern en Barcelona.

1 thought on “Barcelona-Chelsea / Real Madrid-Bayern Munchen”

Gyuri Vergouw 10 jaar ago

Onvoorstelbaar. Real Madrid-Bayern Munchen loopt uit op strafschoppen en wat zegt Jan Roelffs, journalist van dienst met vele jaren ervaring en bekend met werk van ondergetekende: het is een loterij…..maar ook
Real Madrid heeft niet op strafschoppen getraind, dat was volgens Mourinho niet nodig want mn ging de klus wel in 90 minuten klaren. Zouden de missers van real jan Roelfs nu eindelijk overtuigen? Ik denk het niet. Het effect was zichtbaar. Dramatische strafschoppen, 3 missers uit 4. Herinnert u zich 2000 nog, Oranje trainde ook niet op penalties.. en mist 5 van de 6 strafschoppen tegen Italie. Na 12 jaar en ongeveer 600 interviews en wetenschappelijk bewijs te over. Toch blijven toptrainers het oefenen op strafschoppen weigeren., Niet zo gelk als je bedenkt dat Mourinho opgeleid is in de Barcelona school bij Bobby Robson, een fervent voorstander van NIET trainen op penalties. DE beloning is daar…lekker thuiszitten bij de finale en dat is terecht. Gelukkig waren Ronald Koeman en Youri Mulder duidelijk een andere mening toegedaan…kortom, op strafschoppen valt prima te trainen! De voorspelling komt uit…Bayern verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *