Duitsland wereldkampioen voetbal bij de vrouwen

Terwijl de Nederlandse televisie urenlang de wereldkampioenschappen wielrennen uitzend, kiezen andere landen voor de wereldwijde doorbraak van het vrouwenvoetbal door de WK finale uit te zenden. Daar maken ze dus de enig terechte keuze, met als winnaar de fysiek sterke (waar hebben we dat eerder gehoord) Duitse vrouwen. De Braziliaanse tegenstander mistte door sterspeler Marta nog een belangrijke penalty, waardoor de 1-1 uitbleef. Nadat Marta had gemist, scoorde de Duitsen de 2-0 en prolongeerden daarmee hun titel. Hallo Nederland, wanneer worden we hier eens wakker en beseffen dat de toekomst van het voetbal niet bij de heren, maar bij de dames ligt?

Het vrouwenvoetbal heeft zich met het WK in China van haar beste zijde laten zien, met aantrekkelijk voetbal. Ook bij de vrouwen begint echter het harde voetbal door te sijpelen, en ook het ‘kaarten-aannaaien’ is inmiddels gemeengoed geworden bij de dames. Jammer. Maar wat een mooie acties, goed verzorgde passing en doelpunten hebben we de afgelopen kunnen zien. Op buitenlandse zenders dat wel. Maar ja, dat de Nederlandse zenders de weg kwijt zijn, dat weten we natuurlijk al lang. Te druk met het financieren van cd’s van Trijntje Oosterhuis of hobby’s van Paul de Leeuw, blijkbaar.

Gelukkig zijn er ook sportjournalisten wakker geworden, zoals Guus van Holland van de NRC. Het wachten is op successen van de Nederlandse dames. Hopelijk komen die met de invoering van de eredivisie, zonder dames van Ajax, PSV of Feyenoord natuurlijk. Want die clubs hebben het al zo druk met hun eigen topteams.

Conclusies: strafschoppen beslissen weer over een titel, vrouwenvoetbal is sterk in opkomst en leuk om naar te kijken, de vrouwen kijken iets teveel naar de heren bij de slechte eigenschappen en strafschop.nl zal de komende jaren aandacht blijven besteden aan de vrouwen in het voetbal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *