FC Twente en de strafschop

Wat krijg je als je een Nederlands topteam laat trainen door een Engelsman? Inderdaad, een elftal dat verliest na strafschoppen. De Engelsen zijn tenslotte de enige aardbewoners die de penalty nog minder serieus nemen dan de Nederlanders. En dus verliest FC Twente in Spanje tijdens de Maspalomas Cup tweemaal na strafschoppen. Dat is geen toeval. Dat is een bewijs dat er nog steeds een site als deze nodig is om de belabberde Nederlandse strafschopmentaliteit aan de kaak te stellen.

Tijdens de onbeduidende Maspalomas Cup verliest FC twente tweemaal na abominabel genomen strafschoppen. Wie de beelden ziet kan het hoofd alleen maar diep van schaamte van het eigen hoofd afdraaien. Wat een gebrek aan techniek, zelfbeheersing en focus is bij de Twente spelers te zien. De Jong, wiens strafschop een karikatuur is van een goed genomen pingel en wiens transferwaarde direct 4 miljoen daalde. Landzaat, die er zelfs twee op schrikbarende wijze mistte, waarvan een na een uiterst komisch aandoende aanloop. De keeper trapt er echter niet in…en dan sta je daar….

Ook Tiendalli en Bengtson laten de strafschoppen onbenut. Kortom, zo’n 50% van de penalty’s wordt door FC Twente gemist. Daarmee doet Twente het nog slechter dan Nederlandse teams gemiddeld, want die missen ongeveer een op de drie penalty’s. Ter vergelijk, Duitse en Tsjechische teams missen er ongeveer een op de tien!

Als FC Twente dit seizoen nog potten wil breken, dan is aandacht voor de strafschop noodzakelijk. De kans op een strafschoppenserie is tenslotte in de Europa League levensgroot aanwezig. Zeg dan niet dat ik wonderdokter McLaren niet gewaarschuwd heb als ze er na strafschoppen uitvliegen. Dat komt dan volledig op het conto van deze voormalige bondscoach. Op deze wijze genomen versla ik zelfs met buurtcafe ‘De 4 Pinten’ deze eredivisionist.

De Strafschop wenst Twente alle goeds, maar op strafschoppen laten trainen, dat lijkt mij een heel wijs besluit voor Engelsman McLaren. Die zal echter wijzen op de ‘toevals’- en geluksfactor’ en het bij enkele filosofische woorden laten.

Laat u niet misleiden: een gerichte training van dertig minuten, maar dan wel op de juiste wijze, en 90% van de strafschoppen vliegt er na enkele weken onberispelijk in.

Teleurstellend om te zien hoe zwak enkele Nederlandse topvoetballers, na al die jaren van onderzoek en training, nog steeds op miserabele wijze strafschoppen nemen. Foei!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *