Strafschop AZ- Malmo super!

Tijdens de Europa League wedstrijd AZ-Malmo werden twee strafschoppen genomen, een door Rasmus Elm voor AZ en een voor Malmo door Larsson. Beide penalty’s waren van grote schoonheid en paarden kracht, souplesse, accuratesse en doeltreffendheid.

Slechts twee opmerkingen. Elm’s aanloop laat weinig over aan de verbeelding waar hij de bal gaat plaatsen, rechtsboven. Alleen de Zweedse keeper dacht daar waarschijnlijk anders over, want die duikt om onverklaarbare wijze de andere kan t op. Kwestie van gokken dus weer, ze leren het nooit af. Bij de strafschop van Larsson ook een opmerking. het is dat hij de bal zo prachtig en hard in de kruising schiet, dat is echt klasse, want de aanloop was naar mijn smaak erg (te) kort.

Zou het toeval zijn dat AZ zo’n beetje de enige club van Nederland is die mijn werk als strafschop-adviseur serieus neemt en de boeken in bezit heeft (en ze waarschijnlijk ook heeft gelezen?). Clubs als Ajax en Feyenoord hebben de boeken ook, maar zeker bij Ajax blijven de strafschoppen huilen met de pet op. Vreemd, want het eerste exemplaar van De Strafschop heb ik in 2000 uitgereikt aan…Danny Blind (erkend voormalig specialist van Ajax).

http://eredivisielive.nl/wedstrijd/1645021

1 thought on “Strafschop AZ- Malmo super!”

louis cauffman 12 jaar ago

inderdaad, de aanpak van Anderlecht lijkt me niet erg respectvol en daarom ook niet nuttig.
toch merkwaardig dat professionele voetbaltrainers zo weinign weten van visualisatietechnieken terwijl wetenschappelijk onderzoek bewijst hoe goed die werken.
louis cauffman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *