The continuing story of Seedorf missing penalty’s

Vanuit diverse hoeken ben ik benaderd om toch in hemelsnaam aandacht te schenken aan de strafschop die Clarence Seedorf onlangs nam…en miste.¬†Aanvoerder Seedorf mist in de 78ste minuut een strafschop voor Botafogo, de Braziliaanse club waar hij inmiddels actief voor is. Grote vraag van de mailers is….wat gaat er nu mis???? Kijk eerst eens naar de beelden:

http://www.youtube.com/watch?v=x4-A9qFAAFM

Goed, wat gaat er mis? De aanloop is bijna lang genoeg, maar een half metertje meer had wat mij betreft gemogen. De lengte van de aanloop bepaalt namelijk de snelheid van de speler op het moment dat hij de bal raakt. Seedorf raakt de bal redelijk, maar daar is ook alles mee gezegd, de richting van de bal is niet uitzonderlijk goed, van een geplaatste bal is nauwelijks sprake. Waarom niet in de hoek mikken? Hoog schieten is goed, maar plaatsen is daarbij van cruciaal belang.

En waarom neemt Seedorf deze bal? Omdat hij aanvoerder is en zijn verantwoordelijkheid wil nemen. FOUT! Nooit een speler een pingel laten nemen die zijn verantwoordelijkheid wil nemen, juist bij hen weegt deze extra druk zwaar. Ik moet scoren, want ik neem de verantwoordelijkheid.

Onbegrijpelijk dat Seedorf nog steeds penalty’s neemt. Vervelend ook, want ik acht hem zeer hoog, eigenlijk de slimste en leukste Nederlandse voetballer sinds de jaren zeventig…maar ja, die strafschoppen……

http://www.strafschop.nl/professor-penalty/alle-missers-van-clarence-seedorf/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *