Rubriek: EK 2008 Oostenrijk en Zwitserland

Penalty-clinic van Professor Penalty®

Boek nu de unieke penalty clinics van Professor Penalty®. Leer om te gaan met druk en stress op het werk. Ontdek hoe performance management in de praktijk werkt. Verken de psychologie achter de penalty. Hoe creëert u een concrete en heldere missie en visie achter een dergelijke kritieke succesfactor?  Zie, dat ook strafschoppen nemen een team inspanning vereist!

Sinds 2001 worden door Gyuri Vergouw, auteur van diverse managementboeken en van het veelgeprezen ‘De Strafschop, zoektocht naar de ultieme penalty’, seminars, trainingen en lezingen gegeven in binnen- en buitenland.

De Professor Penalty bijeenkomst:

– een actieve dag met concrete management inhoud, die direct toepasbaar is op het werk;

– op professionele manier gepresenteerd met passie en enthousiasme door zeer ervaren spreker (> 3.000 lezingen en trainingen);

– met vele mogelijkheden in te spelen op de actualiteit of op uw specifieke situatie;

– in de Nederlandse taal, of in het Engels of Duits. Met unieke mogelijkheden in De Kuip (Rotterdam), het Olympisch Stadion of waar ook in Europa.

De bijeenkomst wordt verzorgd door Gyuri Vergouw, sinds 2000 ook bekend als ‘Professor Penalty'(De Morgen/Barend & Van Dorp). Hij is een ervaren en bekende consultant en auteur van zes succesvolle boeken (drie in top 20 Managementboek), honderden managementartikelen, en tevens hoofdredacteur van Managementsite.nl. In 2007 ontving hij de Professionaliseringsprijs van de Vrije Universiteit voor zijn blijvende bijdrage aan het adviesvak in Nederland. Meer dan 500 media optredens volgden sinds het verschijnen van De Strafschop, onder meer bij Goedemorgen Nederland (Radio en TV), Editie.nl, Barend & Van Dorp, Studio Sport, Radio 1,2,3,4 en 6, Teletekst, Channel 4 en ITV (UK), Daily Star of Scotland (Schotland), Atac (Roe), Svenska Dagbladet (Zwe), De Telegraaf, De Volkskrant, NRC, AD, PZC, Het laatste nieuws (B), De Morgen (B), P-magazine (B)  en vele, vele anderen.

‘Professor Penalty was een groot succes, managers die jonge starters coachen wisten hen naar een fantastische score te begeleiden. Inhoud en plezier in perfecte harmonie’. Arne Karte; Corus/Tata Steel

‘Het houdt de natie bezig, maar Gyuri Vergouw geeft in zijn boek De Strafschop overal antwoord op’. Voetbal International

‘Het lezen van het boek De Strafschop van Vergouw zou alle internationals verplicht moeten worden gesteld. Vergouw geeft talrijke tips’. De Volkskrant

Onderstaand kunt u de brochure downloaden.

brochpenalty_1902

U kunt direct contact opnemen met Professor penalty/Gyuri Vergouw via deze site (contact button) of via vergouw(apestaartje)vergouw.com.

 

Het EK 2008: De afrekening

Het EK van 2008 in Oostenrijk en Zwitserland zal ingaan als wellicht het leukste uit de geschiedenis. Lachende gezichten in de organiserende landen, zelfs toen ze er al na een ronde uit lagen. Terecht succes voor het beste team Spanje. Geen hooligans en gevechten. Een Oranje invasie in Bern. De Russen van Guus. Weinig strafschoppen. De altijd weer aanwezige en gelukkige Duitsers. En twee wedstrijden van Oranje om nooit te vergeten. Het was een erg leuk toernooi met overwegend goed voetbal dat er verzorgd uitzag, met overtredingen binnen de limieten en naarmate het toernooi vorderde steeds minder schwalbes. Hulde ook aan de scheidsrechters, die veel toe lieten maar juist daardoor bijdroegen aan de spelvreugde.

Voetballegende Franz Beckenbauer hoopt op strafschoppen

De Duitse voetballegende en voormalig trainer van Die Mannschaft Franz Beckenbauer hoopt dat Duitsland zondag in Wenen via strafschoppen ten koste van Spanje de Europese titel gaat pakken. “Ik hoop op een prachtige finale met veel doelpunten, een verlenging, strafschoppen en aan het einde een Duitse zege”, aldus Kaiser Franz.

Wat hoopt U?

Vacatures

Teammanager klantenservice

Als Teammanager is het je eerste verantwoordelijkheid dat medewerkers optimaal zijn voorbereid om hun werk te doen. Je stuurt het team van twintig medewerkers aan, zodat de doelstellingen van het KCC in tijd, kwaliteit en budget worden behaald. Bekijk alle vacatures

Advertorial

Duits voetbalsucces en de achterliggende vragen

de-laatste-minuut.bmp“Hoe is het mogelijk dat het Duitse elftal zo vaak wint, terwijl het toch zo vaak slecht en lelijk speelt? En hoe kan het dat Oranje altijd mooi voetbalt, maar dat de Duitsers weglopen met de hoofdprijs en wij met lege handen blijven zitten. En hoe zit dat met die laatste minuut, waarin Duitsers altijd scoren?”

Het zijn de beginregels van mijn boek ‘De laatste minuut’.

Rusland – Nederland 3-1…AU!

Een volledig verdiende nederlaag voor Oranje, dat na een fantastische voorronde onherkenbaar nerveus en onnauwkeurig speelde tegen de sterke Russen van Hiddink. Vele analyses zullen worden losgelaten op deze wedstrijd, mij viel een aantal cruciale en simpele zaken op. Aspecten die Hiddink altijd prima op orde heeft en die normaliter ook bij de Deutsche Mannschaft altijd perfect zijn geregeld. Wat dacht u van…conditie?

Strafschopserie Turkije – Kroatie

Het was te verwachten, de kwart-finales zijn aan de gang en naar verwachting zal een op de drie wedstrijden vanaf nu eindigen in een penalty shoot out. Kortom, tot de finale zullen er volgens mijn voorspelling twee penalty-series te zien zijn. Dat Turkije en Kroatië daartoe gisteren overgegaan, nee dat viel niet meer te voorspellen. Als de Kroaat Klasnic, spelend met een donornier (goede trivia-vraag!), een minuut voor tijd scoort lijkt het doek voor Turkije te vallen. Dan scoren de Turken in de extra speeltijd uit het niets. Een alles of niets schot belandt in de winkelhaak van het doel. Strafschoppen! Wie daarna de gezichten van de Turken en Kroaten in de voorbereidende fase zag wist, dit wordt niets meer met de mannen van bondscoach Bilic.

Het Oranjegevoel en de beste voorronde ooit

Heeft u ook zo genoten van het spel van Oranje? Strafschop.nl in ieder geval wel. Oude tijden herleefden, met voor de ouderen onder ons herinneringen aan 1974, en voor de wat jongeren 1988 en 1998. Succesperioden in het Nederlands voetbal. Prachtig spel, schitterende doelpunten en overklassen van tegenstanders, het Nederlands elftal telt weer mee over de grenzen en dat maakt veel Nederlanders terecht trots. Een garantie voor succes in het verdere verloop van het toernooi is het niet, maar is dat erg?

Het lootgeluk van de Duitsers

Vanavond spelen Duitsland en Oostenrijk tegen elkaar, beslissend voor welk land door zal gaan naar de kwartfinale. Je zou bijna gaan denken dat groep B de groep des doods is, niets is natuurlijk minder waar. De Duitsers zullen met 99,5% zekerheid vanavond de Oostenrijkers over de knie leggen (nulletje of 4?) en dit als grootse prestatie vieren. Terwijl de Oostenrijkers na dit EK waarschijnlijk weer buiten de top 100 van de FIFA zullen gaan belanden. Hoezo Angstgegner? En hoezo ‘geluk bij de loting’?

Strafschop Roemenie: Mutu mist

Roemenie krijgt een unieke kans om Italie naar huis te sturen doordat het laat in de wedstrijd een strafschop krijgt. Adrian Mutu laat deze buitenkans liggen, door ongecontroleerd en dwars door het midden in te schieten. Buffon redt met enig geluk, maar wat een onrustig genomen penalty. Al voor de aanloop is te zien dat Mutu te nerveus, te ongecontroleerd en te snel wil schieten. Geen verrassing dus dat de Roemeen mist. Wat was er allemaal mis met Mutu.

Strafschop Oostenrijk: Vastic scoort onberispelijk

Ook Strafschop.nl is aan het vieren en genieten van het goede spel van Oranje en loopt daardoor even achter bij de feiten. Maar naast de vele doelpunten van Oranje zijn er ook nog strafschoppen voorbij gekomen en die moeten natuurlijk besproken worden. Zeker als ze zo onberispelijk worden genomen als door de Oostenrijker Vastic.