Rubriek: Historische strafschoppen

Een terechte penalty

Hier hoef ik weinig aan toe te voegen, uit een wedstrijd tussen Tonga en Cook Islands, jeugdkampioenschap Oceanie onder 17. Let op hoe laat de scheidsrechter fluit, is er toch enige twijfel bij hem bespeurbaar?

[youtube:http://www.youtube.com/watch?v=0PKI1ZkuPl8]

Mooie strafschop achter het standbeen a la Gerrie Muhren

Onlangs vond ik op internet een mooi voorbeeld van een strafschop die achter het standbeen genomen werd, zeg maar zoals voormalig international en Ajax-speler Gerrie Muhren dit eerder heeft gedaan in de jaren zeventig. Hier zijn weliswaar ook beelden van, maar die zijn zeer slecht van kwaliteit omdat deze van de Spaanse televisie uit die jaren komt. Muhren speelde toen voor Betis Sevilla en hij scoorde de genoemde penalty in het Spaanse equivalent van de Johan Cruijffschaal. Dit moet rond 1978 zijn geweest.

De onderstaande beelden, klik  hiervoor door, zijn uit een zaalvoetbalwedstrijd met deelname van het nationale Hongaarse team. 

Alle missers van Clarence Seedorf

Langzaam maar zeker komt de WK koorts weer opzetten, en dus ontvang ik regelmatig verzoeken om informatie, met name natuurlijk over strafschoppen.  Zo ook over de penalty-missers van Clarence Seedorf, onder meer van Bas Gevaert. Weet u de vijf (inderdaad 5!)  missers te noemen van onze nationale strafschopmisser nummer 1?

Vacatures

Algemeen Directeur/ Gemeentesecretaris

Eindverantwoordelijk voor het functioneren van de organisatie. Bereiken van de doelstellingen. Zichtbaar en aanspreekbaar met charisma en bezieling. Bekijk alle vacatures

Advertorial

Strafschop 5 maal (!) overgenomen

Geen idee waar de beelden vandaan komen, maar dat de scheidsrechter waarschijnlijk niet door de dopingtest zou zijn gekomen, lijkt vrijwel zeker…wie laat tenslotte 6 maal een penalty nemen omdat spelers te vroeg inlopen (voordeelregel toepassen?) of om welke andere reden dan ook,t  soms is het tenslotte op deze beelden totaal onduidelijk waarom de penalty wordt afgekeurd …zou het de onderbroken aanloop van de speler zijn (2e en 3e poging), het te vroeg bewegen van de keeper (4e en 5e poging)….het is en blijft verbijsterend materiaal. En hoewel de strafschop.nl de scheidsrechters vaak in bescherming neemt, van deze man hebben we gelukkig weinig meer vernomen. Zou hij soms willen dat mensen eindelijk echt eens naar hem luisteren? Wie weet uit welke wedstrijd deze beelden afkomstig zijn? Voorronde van de Aziatische kampioenschappen? De scheidsrechter lijkt uit Tahiti te komen, maar zeker weet ik het niet.

Historische strafschoppen: Eric Viscaal

In een nieuwe rubriek worden belangrijke strafschoppen uit de voetbalhistorie voor het voetlicht gebracht. De eerste, belangrijkste, mooiste, gekste of grootste misser, ze zullen allemaal voorbij komen in de rubriek ‘Historische strafschoppen’. Vandaag is het de beurt aan de strafschop van de Nederlandse speler Erik Viscaal, oud speler van onder meer PSV en AA Gent. Voor deze laatste club scoorde hij een wel heel bijzondere strafschop…kort nadat hij een strafschop aan de andere kant had gestopt!

De Top 50 strafschoppen, aller tijden! De top 10!

De top 10 is bekend. Spelers als Zinedine Zidane, Johan Cruijff, Philip Cocu, Frank & Ronald de Boer, Horst ‘das Ungeheuer’ Hrubesch, Patje Kluivert, Roberto Baggio, David Beckham en natuurlijk ‘onze’ Clarence Seedorf passeren de revue. Een sentimental journey langs de velden van de wereld, waar succes en nederlaag soms erg dicht bij elkaar blijken te liggen.