De Top 50 strafschoppen, aller tijden!

Zo aan het eind van het jaar is het de tijd voor de lijstjes. Strafschop blijft niet achter en heeft de 50 meest memorabele momenten op strafschopgebied eens op een rijtje gezet. Natuurlijk speelt Oranje een belangrijke rol in de afdeling ‘missers’, maar er zijn ook belangrijke strafschoppen gescoord door Nederlandse spelers. De strafschop van Cruijff ‘in drieen’ zal niet ontbreken, en ook beroemde missers van Seedorf, Dick Helling, de gebroeders de Boer, Cocu of Kluivert niet. Er wordt ook internationaal gekeken, en spelers als Panenka, Baggio, Baresi, de Engelsen en Martin Palermo (Martin wie?) komen zeker in de lijst voor. De strafschoppenserie finale Europacup 1: Barcelona -Steau Bucarest, anyone? Ook Afrikaans voetbal, jeugdvoetbal, penaltybokalen uit de jaren zeventig (Pablo Huth), ze worden allemaal meegenomen in deze top 50 penalty’s aller tijden lijst. Zelfs het vrouwenvoetbal ontbreekt niet.

De top 50 ligt op de burelen van De Strafschop in concept klaar. Uw inbreng kan echter wezenlijk zijn om tot de ultieme lijst te komen en vormt een mooie toets of zij wel alle mooie strafschoppen op een rijtje hebben. De inzender die een penalty, een rake of een misser, weet te memoreren die nog niet in onze conceptlijst voorkomt, maar die wel gezichtsbepalend is geweest voor onze visie op de strafschop, kan rekenen op een exemplaar van naar keuze ‘De Strafschop’ of ‘De laatste minuut’. Het mag ook gaan om een serie strafschoppen, een onterechte strafschop, een omgekochte scheidsrechter die strafschoppen geeft: u kunt inzenden waarvan u denkt dat de strafschop of serie bepalend is geweest voor ons beeld van de Strafschop. De strafschop mag genomen zijn op alle niveaus in het internationale voetbal, maar wel van dusdanig belang dat er een bijzondere gebeurtenis aan kan worden gekoppeld. Een penalty in de wedstrijd AFC – Sint Martinus in 1974 die genomen is door uw grootvader is wellicht leuk, maar niet van wezenlijk belang voor ons wereldbeeld, nietwaar.

Vanaf 21 december, a.s.  donderdag dus, begint het aftellen, dus stuur snel in!!!!!

Stuur uw inzending via de reaktiemogelijkheid op deze site. De mogelijke winnaar wordt via deze site bekendgamaakt. Over de uitkomst wordt geen correspondentie gevoerd.

4 thoughts on “De Top 50 strafschoppen, aller tijden!”

Capa 14 jaar ago

Als ik nu mijn strafschoppen via dit inzendt, kunnen dan de anderen niet afkijken?? 😀

Ciao

Capa 14 jaar ago

Beste redactie van “de strafschop” 😀

Ik heb hier een lijstje liggen van belangrijke strafschoppen. Is het de bedoeling dat ik ze hier post of moet ik ze doorsturen via een of ander mailadres?

Groetjes

Capa

John 14 jaar ago

Beste redactie,

als twen zag ik de penalty in vieren (COOC) van Cruijff/Olsen in het stadion .. het mooiste ervan was niet de uitvoering, maar dat hij dat duidelijk vooraf bedacht en geoefend heeft met Jesper Olsen. En dat hij het risico neemt, want àls je hem mist ….

Gelukkig hadden de Ajax-fans dat Cruijff nog wel vergeven, zelfs met de stand 1-0 tegen Helmond Sport. Na de penalty leek het heel lang stil … voor mijn gevoel wel een halve minuut (terugkijkend naar de beelden is dat niet waar). Iedereen, inclusief scheidsrechter, vroeg zich af … “mag dat?”. We wisten op de tribune meteen dat we echt iets unieks gezien hadden.

Sinds dat ene moment doet nog steeds niemand dit na, omdat de hele wereld dit doelpunt kent en niemand een naäper genoemd wil worden.

Johan bedankt !
John

De Top 50 strafschoppen, aller tijden! (nummer 41-50) 11 jaar ago

[…] teerling is geworpen, de keuze voor de eerste tien strafschoppen uit de top 50 allertijden is een feit. Bij de nummers 41-50 is vooral gekozen voor strafschoppen uit de bijzondere hoek, op […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *