De Strafschop tijdens het WK Voetbal 2010

Ook deze keer kunt u weer op de onafhankelijke en kritische berichtgeving van Strafschop.nl rekenen  tijdens het WK voetbal in Zuid-Afrika. zoals altijd zullen de strafschoppen integraal worden besproken, met nadruk natuurlijk op de Nederlandse penalty’s. Zoals gebruikelijk worden deze alle opgenomen in de eiogen rubriek ‘WK 2010 in Zuid-Afrika’. Strafschoppen van voorgaande WK’s zijn ook nog op deze site terug te vinden.

Strafschop.nl is dit WK, naast de prestaties van Oranje en de vaste groep van favorieten, vooral geïnteresseerd in de resultaten van Uruguay, Ivoorkust en Noord- en Zuid-Korea.

Ik hoop u de komende weken veelvuldig als gast te mogen verwelkomen op Strafschop.nl.

7 thoughts on “De Strafschop tijdens het WK Voetbal 2010”

jos funke 13 jaar ago

ik heb een vraag?
kunt umij vertellen hoe de regels van een strafschoppen serie precies zijn?
ik doel daar vooralop de voorwaartse richting van de bal

Gyuri Vergouw 13 jaar ago

Beste Jos, ik snap de vraag niet helemaal. Wat bedoel je met de voorwaartse richting van de bal. Zodra de bal richting doel is geschoten, is dit voorwaarts. het spreekt voor zich dat de bal maar een keer geraakt mag worden en zodra dit in voorwaartse richting is gebeurd, is dit een genomen strafschop.

hgr.,

Gyuri

Gabor 13 jaar ago

Hoi,

kun je mij vertellen hoeveel strafschoppen er op WK 2010 zijn gegeven? (exclusief strafschoppenseries na verlenging). Alvast bedankt!

Oeg 13 jaar ago

14 gegeven waarvan er 9 zijn gescoord.

Joost Raemakers 13 jaar ago

Beste Jos,

Ik denk dat bedoeld wordt als de bal via de paal terugkomt.
Hiervoor zijn de regels als volgt.
Als men op de paal schiet en de bal komt terug (terugwaartse beweging) en de bal komt vervolgens tegen de keeper zonder dat hij eerst de grond raakt en de bal verdwijnt dan in het doel dan is het een geldig doelpunt.

Komt de bal tegen de paal, vervolgens op de grond en verdwijnt daarna via de keeper in de goal dan telt dit doelpunt niet.

Let op, dit geldt alleen voor strafschoppen series

marco 9 jaar ago

Hoeveel strafschoppen series na verlenging zijn er geweest op het wk 2010

Gyuri Vergouw 9 jaar ago

Ha Marco, ik verwacht dat er tijdens dit WK 2014 ongeveer drie a vier wedstrijden zullen uitmonden in een strafschoppenserie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *